Phone Icon
Telefon
+90 850 255 24 23
Prof. Dr. Emel Durmaz ilk, ortaokul ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra 1992 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi’nde radyoloji ihtisasını tamamlamış ve ardından Akdeniz Üniversitesi’nde 2000 yılında radyoloji uzmanı olarak göreve başlamıştır. Radyoloji Anabilim Dalı’nda 2006-2012 yılları arasında yardımcı doçent doktor olarak çalışmıştır.  Dosya ve sözlü sınav aşamalarından geçerek 2012 yılında doçentlik unvanı kazanmıştır.  Akademik hayatına 2017 yılından sonra profesör olarak devam etmiştir.

Akdeniz Üniversitesi’ndeki kariyer hayatı boyunca meme hastalıklarının tanısı, biyopsi yöntemleri ve non-invaziv  ameliyatsız tedavi yöntemleri konusu üzerine çalışmıştır. Şu ana kadar uluslararası ve ulusal düzeyde 40’dan fazla makalesi bulunan Prof. Dr. Durmaz yine ulusal veya uluslararası toplantılarda bizzat 30’dan fazla konuşma gerçekleştirmiştir. Ayrıca obstetrik sonografi konusunda deneyimi bulunan Prof. Dr. Durmaz Türk Ultrasonografi Derneği ve Türk Radyoloji Derneği’nin düzenlediği bilimsel kurslarda eğitmen olarak görev almıştır. Akdeniz Üniversitesi Radyoloji Anabilim Dalı’nda çok sayıda radyoloji uzmanı yetiştirilmesine katkılarda bulunmuş ve bu kapsamda yedinin üzerinde uzmanlık tezi yürütücülüğü yapmıştır. Meme radyolojisi konusunda tıp fakültesi öğrencilerine verdiği derslerin yanı sıra “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Görüntüleme Teknikleri” programında dersler vererek radyoloji teknisyeni yetiştirilmesine de katkıda bulunmuştur.  Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından planlanan bebeklerde kalça displazisi tarama programında eğitici olarak görev almıştır.

Prof. Dr. Durmaz’ın 18. Avrupa Ultrason Kongresi’nde (Euroson2006, PDF) ve 8. Ulusal Meme Hastalıkları Kongresi’nde (2005, PDF) muhtemelen iyi huylu kitleler üzerine yaptığı çalışmaları birincilik ödüllerine layık görülmüştür. Ayrıca 26. Ulusal Radyoloji Kongresi’nde yine memede görülen sklerozan adenozis hastalığı üzerine yaptığı çalışma ( PDF) ile mansiyon ödülü almıştır. Meme lazer tomografi sisteminin yapımı ve test edilmesi konusunda TÜBİTAK ve BAP projeleri mevcuttur. Prof. Dr. Durmaz’ın Türk Radyoloji Derneği, Türk Ultrasonografi Derneği, Türk Radyoloji Derneği Meme Alt Çalışma Birimi, Avrupa meme görüntüleme topluluğu ( EUSOBI), Uluslararası kanser birliği ( UICC), Avrupa Radyoloji Topluluğu ( ESR) üyelikleri bulunmaktadır.

İlgi alanları arasında meme hastalıkları dışında tiroid hastalıklarının tanısı, karpal tünel hastalığında ultrasonografi, Doppler ultrasonografi, obstetrik  ultrasonografi ve varis tedavisi gibi spesifik konular bulunmaktadır.

Prof. Dr. Emel Durmaz meme kanseri ve diğer meme hastalıklarının tanısı üzerine 22 yıldan fazla bir deneyime sahiptir. Meme kanseri tanısı dışında olası benign görünen meme kitlelerin takibi, meme biyopsi teknikleri, meme tümörlerinin ameliyatsız tedavi yöntemleri üzerine Varisson Radyoloji Merkezi’nde çalışmalarına devam etmektedir.

İyi derecede ingilizce bilen Prof. Dr. Emel Durmaz iki çocuk annesidir.

Bilimsel çalışmalar için tıklayınız.